26.5.2016 13:02
Miehet edustus

RaiFu vei Raision derbyn

Turun piirin Vitosen lohko 2:n ensimmäinen raisiolaisseurojen välinen taisto Kerttulan tekonurmella oli Raisio Futiksen juhlaa. Nuori ja juoksuvoimainen RaiFu vei voiton Raision Ryhdistä perjantaina selvin 4– 0-numeroin.

Kokeneempi Raision Ryhti pyrki horjuttamaan RaiFun pelinrakentelua fyysisellä pelillä. Ilmatilassa Ryhti voittikin pääpalloja, kun taas RaiFu eteni maalipaikkoihin lyhyillä syötöillä edeten.

RaiFu oli kuskin paikalla ottelun alusta lähtien. Voittomaali syntyikin jo ensimmäisellä minuutilla, kun Eemeli Palo siirsi RaiFun 1– 0-johtoon.

RaiFu onnistui murtamaan Ryhdin puolustuksen toistamiseen ottelun 13. peliminuutilla. Samu Suomisen rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus painui yläriman kautta Ryhdin verkkoon.

RaiFu onnistui vielä kolmannen kerran ensimmäisellä puoliajalla. Suomisen illan toinen osuma syntyi puskemalla. Ryhti-vahti Hannu Heinonen tavoitteli korkeaa keskityspalloa, johon Suominen ennätti ennen Heinosta pelin 20. minuutilla.

Erkka Saarinen laukoi ottelun loppunumeroiksi 4– 0, kun peliä oli jäljellä 10 minuuttia.

RaiFu-valmentaja Jari Nokkoudenmäki oli iloinen joukkueensa vahvasta avausjaksosta.

– Terävä aloitus. Tänä vuonna on onnistuttu ensimmäiseen viiteen minuuttiin muutamassa muussakin pelissä. Se helpottaa pelaamista aika paljon, kun homma lähtee hyvin käyntiin, Nokkoudenmäki tuumasi.